AAH
BURS Offices
Gaborone

Back to works

The site demonstrates the intersection of horizontal and vertical components to create a unique environment in the CBD of Gaborone. With one program stacked vertically and another spread horizontally, a park serves as the unifying aspect of the site, linking the buildings with a landscape, that will not only serve as a defining element of the site but also acts as an offering to the people of Gaborone. Complete with native species, the park acts as a culmination of the most prominent environmental typologies represented in Botswana. The BURS tower is split into a pair of slender buildings, maintaining two internal facades and two external ones. In the intense Botswana climate, the exterior facades function as a shading system for the offices, but also to give the building a strong presence in Gaborone. The internal facades are shaded naturally given their proximity to each other and undulating forms and their movement creates spaces for an interior vertical garden.

  • Type: 
    Offices

  • Scale: 
    Architecture

  • Status: 
    Concept

  • Client: 
    BURS - PPABD

  • Budget: 
    20 M€

  • Team: 
    A2BC, Arctez, Bso Studio

  • Photos: 
    -

  • Year: 
    2010