106
Credito Fondiario Offices
Genova

Back to works

The project for Genoa branch is part of a comprehensive project of visual communication of Credito Fondiario workspaces. The branding project defines a set of rules capable of creating a work environment in which employees can recognize the company values and draw inspiration from the abstract and geomeric art of the twentieth century and from the work of the artist Josef Albers in particular. The concepts of color, geometry and overlap are intended as generators of a decorative apparatus that, inspired by the vocabulary of classical, Roman and Renaissance architecture, interpreted in a contemporary perspective, is declined alternatively to floor, wall, ceiling according to a design based on on clear and recognizable geometric shapes and a color ‘palette‘ derived from the corporate brand.

  • Type: 
    Public space

  • Scale: 
    Urban design

  • Status: 
    Built

  • Client: 
    Credito Fondiario SpA

  • Budget: 
    n.a.€

  • Team: 
    A2BC (comunicazione visiva), arch. Vieri Bandinelli (progetto e D.L.)

  • Photos: 
    Antonio Bergamasco

  • Year: 
    2019