075
Private Apartment
Milano

Back to works

The apartment in the center of Milan is distributed on two floors, the goal of the project is to clear the space bringing the light in every room. The white ash scale stands as a linear element of access, vertical connection, system generator. Upstairs the plan is organized through the insertion of lower baffles arranged freely, in part scenes in part fixed furniture, and allows the delimitation of the different areas and at the same time the reading of the continuity of space, surmounted by a double pitched roof. Downstairs the furniture element becomes separation and connection, recalling the materials used in the project. Light ash, oak wood flooring and painting shades meet the bold colors of cement tiles and laminate, giving balance to the spaces.

  • Type: 
    Housing

  • Scale: 
    Interiors

  • Status: 
    Built

  • Client: 
    Private

  • Budget: 
    260 K€

  • Team: 
    A2BC

  • Photos: 
    Carola Merello

  • Year: 
    2016