035
Private Apartment
Milano

Back to works

In the historic center of Milan, this renovation project is focused on the theme of conserving the historic elements of the site and, at the same time, using them as a point of departure for the design reflection. The spine-like existing brick wall, which runs through both levels of the apartment, was restored with all of its original arches and maintained to signify the stark contrast with the new floorboards and white plaster ceilings in RAL 9006. The original bricks, iron of the furniture and cement of the staircase and floor are the key materials of the project. To break the lines, insets of wood and hand painted tiles were inserted in the floor running diagonally through the rooms creating transversal connections.

  • Type: 
    Housing

  • Scale: 
    Interiors

  • Status: 
    Built

  • Client: 
    Private

  • Budget: 
    180 K€

  • Team: 
    A2BC

  • Photos: 
    Sergio Magnano

  • Year: 
    2013