004
Private House
Cinque Terre

Back to works

The restoration and expansion of a farmhouse and barn on the terraced hillside of Cinque Terre in Liguria focuses on the recovery and emphasis of original materials and construction techniques in a contemporary perspective. The main house has its original structure and distribution intact with the incorporation of contemporary elements in substitution for the parts of the building that were not recoverable due to advanced stages of deterioration. New concrete paving unifies the spaces of the house, white plaster for the interior highlights the stone on the original bearing walls, and the new black window frames create a balanced contrast with the interiors of the house and the framing of the landscape.

  • Type: 
    Housing

  • Scale: 
    Architecture

  • Status: 
    Built

  • Client: 
    Private

  • Budget: 
    750 K€

  • Team: 
    A2BC, Sibilla Associati

  • Photos: 
    Giovanna Silva

  • Year: 
    2011